П`ятниця, 29.03.2024
Молода Просвіта. Фастівський осередок
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Олександр  
Живе спілкування » Діяльність осередку МП » Наші акції » Трипільська хата (Реконструкція житла трипільської цивілізації)
Трипільська хата
buketДата: Субота, 12.09.2009, 00:28 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Місце для зведення трипільської хати знайшли в родовому селі автора проекту Вадима Перегуди. Рішення про виділення земельної ділянки «Молодій Просвіті» в селі Перегудах сьогодні прийняла Синьківська сільська рада Бориспільського району Київщини. Також ініціативу підтримав відділ культури Бориспільської райдержадміністрації.

«Тепер, - зазначає Вадим Перегуда, - робота над проектом значно пожвавиться, адже хата отримала головне – конкретне місце, де вона буде зведена». Відповідно до рельєфу місцевості буде створено проект будівлі і план облаштування навколишньої території. Підготовку і оформлення документів планується завершити за кілька місяців. Паралельно буде сформовано групу волонтерів, що братимуть безпосередню участь у зведенні хати. Якщо не виникне чергових форс-мажорних обставин, пов’язаних із наслідками фінансової кризи та майбутніх виборів, будівництво планується розпочати вже в травні 2010 року.

Нагадаємо, що спільний проект «Трипільська хата» краєзнавця Вадима Перегуди та Київського обласного товариства «Молода Просвіта» презентовано 17 лютого ц.р. Його учасники мали намір вже за півроку, за підтримки спонсорів, збудувати перший зразок житла трипільців, виконаний із дотриманням усіх наукових норм: археологічних, архітектурних, екологічних. Було проведено низку семінарів, які знайомили всіх охочих із унікальною археологічною культурою. Проте, через економічні негаразди, влітку реалізувати проект так і не вдалося. Нині, коли ідея отримала друге дихання, наближаються холоди. Проте, це не засмучує організаторів. Додатковий час можна використати на ретельнішу підготовку. Тому вже в жовтні буде відновлено спільні засідання науковців і небайдужої молоді по трипільській тематиці.

Більше інформації читайте на офіційній сторінці МГО "Молода Просвіта" Київське обласне товариство http://molodaprosvita.at.ua

а також у групі "Трипільська хата" в соціальній мережі "В контакті": http://vkontakte.ru/club7656841

 
Живе спілкування » Діяльність осередку МП » Наші акції » Трипільська хата (Реконструкція житла трипільської цивілізації)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz